Zorgeloos tv kijken in het buitenland


Of je nu op vakantie of op zakenreis gaat, het is en blijft toch een beetje spannend. Je maakt je druk over van alles en nog wat en wilt natuurlijk dat alles vlekkeloos verloopt. Toch heb je niet alles in eigen hand en is het belangrijk oom ook even te ontspannen op z’n tijd. Waar de een de voorkeur geeft aan een goed boekt, kijkt de ander liever televisie. Maar hoe kijk je eigenlijk televisie in het buitenland? Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat je overal naar iedere willekeurige zender kunt kijken, zoals je dit bijvoorbeeld thuis wel gewend bent. Gelukkig zijn er daarvoor inmiddels allerlei verschillende oplossingen, want laten we eerlijk zijn, in de huidige tijd, waarin we praktisch 24/7 verbonden zijn met het internet, zal het vreemd zijn dat we geen toegang zouden hebben tot onze favoriete film of serie, bijvoorbeeld via een streamingdienst. Omdat er daarnaast nog een aantal belangrijke zaken zijn, hebben wij een aantal handige tips voor je, waarmee je geen moment van je favoriete film of serie hoeft te missen.

Juiste apparaat

Televisie kijken kan natuurlijk op allerlei verschillende apparaten. Waar de één kiest voor een smartphone, heeft de ander liever wat groter beeld en kiest voor een tablet. Heb je deze niet, dan biedt ook een laptop uitkomst. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat een telefoon gemakkelijk is mee te nemen in een Jacquemus tas, terwijl je voor een laptop of tablet al snel een sleeve of tas nodig hebt. Daarnaast is het ook belangrijk om te controleren of je apparaat wel geschikt is, aangezien een tablet van 5 jaar oud misschien wel niet meer compatibel is voor bepaalde apps die je moet downloaden om toegang te krijgen tot je favoriete serie of film.

Goede internetverbinding 4G/5G of Wifi

Een goede internetverbinding is belangrijk om probleemloos televisie te kunnen kijken. Als je onderweg bent, kun je gebruikmaken van mobiele data zoals 4G of 5G, maar let op dat dit dataverbruik in het buitenland vaak duurder is, mits je binnen de EU blijft. Als je liever geen hoge roamingkosten wilt riskeren, zoek dan naar een betrouwbaar en veilig Wifi-netwerk. Veel hotels, restaurants en openbare plaatsen bieden tegenwoordig gratis Wifi aan voor hun gasten. Zo kun je je favoriete film of serie vooraf downloaden en kun je overal en altijd kijken waar en wanneer je maar wilt. Dit heeft als voordeel dat je bijvoorbeeld geen hotspot op je telefoon hoeft aan te zetten, om zo toegang tot internet op je tablet of laptop te krijgen.

Voldoende batterij

Niets is zo frustrerend als halverwege je favoriete show ontdekken dat je batterij bijna leeg is. Zorg er daarom voor dat je altijd een volledig opgeladen apparaat bij je hebt of neem een draagbare oplader mee in je Michael Kors tas voor noodgevallen. Ga je naar een zonnig vakantieoord, dan is het aan te raden om te kiezen voor een powerbank die ook kan worden opgeladen door middel van zonne energie. Zo kun je zonder zorgen genieten van je tv-programma’s zonder onderbroken te worden door een lege batterij.

VPN

Een VPN (Virtual Private Network) kan een waardevol hulpmiddel zijn voor zorgeloos tv-kijken in het buitenland. Met een VPN kun je je locatie verbergen en doen alsof je nog steeds in je thuisland bent. Hierdoor kun je toegang krijgen tot streamingdiensten en tv-kanalen die anders geblokkeerd zouden zijn in het land waar je verblijft. Let er wel op dat niet alle streamingdiensten VPN’s toestaan, dus zorg ervoor dat je dit van tevoren controleert. Het zou vervelend zijn dat je straks toegang denkt te hebben tot je favoriete film of serie, maar dit dus niet het geval is door een geografische beperking.