Hoe je jouw relaxte tv-avond nu nóg relaxter maakt


Zit jij in het weekend elke avond wel een tijdje met een biertje in de ene en de afstandsbediening in de andere hand achter de televisie? Is dat jouw echte relax momentje van de week? Dan willen we in dit artikel een aantal tips geven om dat moment nu nóg relaxter te maken. Met de volgende tips – en investeringen – kun je ervoor zorgen dat je weer helemaal fris en fruitig op je werk verschijnt op maandagochtend.

Koop een goede televisie
Als je een avondje voetbal wilt kijken en je ziet het voetbal nauwelijks omdat jouw televisie (bij wijze van spreken) nog steeds een zwart-wit apparaat is, dan heb je daar eigenlijk alleen jezelf mee. Er zijn tegenwoordig voor weinig geld al hele goede beeldschermen te koop waar je echt van kunt genieten. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt – met neonlichten achter de televisie of met een gebogen scherm zodat je alle kanten goed kan zien. Kortom, investeer een beetje in je vrijdag- en zaterdagavond en verwen jezelf met een mooie nieuwe tv.

Schaf een ergonomische stoel aan
 
Het is niet heel gezond om urenlang in een stoel te zitten die niet goed is voor je rug. Vaak vind je het natuurlijk heerlijk om lekker onderuitgezakt in een stoel te zitten omdat je gewoonweg moe bent van de week. Maar doe dat dan wel verantwoord en koop een stoel of fauteuil die echt geschikt is voor de wat relaxtere avondjes en die tegelijkertijd ook ergonomisch is voor je rug. Je moet natuurlijk geen rugklachten krijgen van het uitrusten.

Optimaliseer geluid met gietvloer
Niet ieder huis heeft een goede akoestiek en soms galmt het geluid van de televisie door het hele huis. Dat is niet altijd prettig voor andere mensen in huis en ook niet voor de buren. Om een goed en zuiver geluid uit je televisie te krijgen, is het aan te raden om een gietvloer te laten installeren. Een dergelijke vloer van epoxy of polyurethaan absorbeert schelle geluiden en verbetert de akoestiek in een woonkamer aanzienlijk.

Neem een goede geluidsinstallatie
Een andere tip die je wel kunt gebruiken is deze: schaf een goede ‘surround set’ aan. Dat is een geluidsinstallatie waarbij de verschillende speakers om je heen staan en je het idee geven dat het geluid overal om je heen is. Dat maakt het geluid en de beleving van het tv kijken alleen maar beter.

Stel je woonkamer goed in
We zullen je ook nog een tip geven waar je niet voor hoeft te betalen. Zet al je meubels eens opnieuw neer. Maar denk er nu over na dat je jouw ergonomische stoel op de juiste afstand zet van je nieuwe televisiescherm. Het idee is namelijk dat als je hem op de juiste afstand zet, dat je er het meest van kan genieten. Je moet er bijvoorbeeld ook precies recht voor zitten om het beeld goed mee te krijgen. Met deze en bovenstaande tips is tv kijken nooit meer hetzelfde.