Waar let je op bij het aanschaffen van een autoverzekering


Het verzekeren van een auto kan erg lastig zijn. Een auto is op zichzelf al duur en het is dus belangrijk om te beslissen hoe goed je deze wilt verzekeren. Er bestaan veel verschillende sites en mogelijkheden waaruit je kan kiezen en daarom komt het vaak overweldigend over als je voor de eerste of tweede keer je auto moet verzekeren. Om je hiervoor een beetje een houvast te geven, staan hieronder een aantal tips vermeld. Deze tips geven aan waar je op moet letten bij het aanschaffen van een bij jou passende autoverzekering.

Verschillende dekkingen

Bij het afsluiten van een autoverzekering is er keuze uit meerdere pakketten. Allereerst bestaat de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Deze moet je verplicht afsluiten en bestaat uit een gratis verhaalservice en de vergoeding bij schade aan anderen. De verhaalservice houdt in dat de verzekeraar je gaat helpen verhaal te doen bij de tegenpartij op alle ongedekte schade. 

Als tweede bestaat het beperkt casco pakket. Deze is duurder, maar biedt dan ook een betere dekking. Wederom heb je recht op verhaalservice en vergoeding bij schade aan anderen. Daarnaast wordt diefstal, joyriding en vermissing betaald door de verzekeraar bij dit pakket. Ook wordt ruitschade vergoed en schade door brand en natuurrampen. Onder ruitschade valt schade van de ruit zelf, maar ook schade ten gevolge van ruit scherven hoort hierbij. Echter valt ruitschade die is ontstaan door een ongeval niet onder de dekking van dit pakket.

Het is mogelijk om een nog uitgebreidere verzekering af te sluiten. Dit is het duurste pakket, maar hiermee ben je wel allrisk verzekerd. Dit pakket wordt ook wel WA+Casco genoemd. Hieronder valt een gratis verhaalservice en vergoeding bij schade aan anderen. Daarnaast is er dekking voor diefstal, joyriding en vermissing. Ook ruitschade en schade door brand of natuurrampen worden vergoed. Het laatste voordeel van dit pakket is dat alle schade die je zelf rijdt aan je auto ook wordt vergoed. Hiermee wordt dus bijvoorbeeld schade door een aanrijding bedoeld. Er is geen compensatie van de verzekeraar als dit met opzet is gebeurd. Dit pakket zal natuurlijk wel het duurst zijn, maar geeft dan ook de beste dekking. 

Alpina

Al met al zijn er dus veel verschillende opties waar je uit moet kiezen bij het afsluiten van een autoverzekering. Een goede financiële adviseur om je te laten inlichten over al deze mogelijkheden is Alpina. Op Alpina.nl kan je hun hele aanbod doorlezen. Doordat Alpina een bedrijf is dat bestaat uit twee gefuseerde bedrijven, hebben ze veel specialistische kennis op het gebied van verzekeringen. Ze kunnen jou goed helpen om jouw financiële zekerheid te waarborgen. Doordat Alpina digitaal te werk gaat, kunnen ze diensten aanbieden die precies passen bij jouw vraag. Kortom, je kan voor advies over een geschikte autoverzekering terecht bij Alpina en zij zullen je helpen bij het aanschaffen van de beste optie voor jouw wensen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *