Uren plezant online tv kijken in huis dankzij isolatie


De keuze maken voor het isoleren van jouw woning is een slimme investering die zich na enkele jaren terug betaald. Ook tijdens het online tv kijken zie je vaak situaties voorbij komen waarbij de energierekening iedere bewoner hard raakt, zeker indien de woning nogal wat traditionele fossiele energie vraagt. Woningisolatie kan het energieverlies zowel in de zomer als in de winter drastisch verminderen en kan jouw energierekening tot wel de helft verlagen!

Het beste moment om de woning te isoleren is tijdens de bouwfase of tijdens een ingrijpende renovatie. Bekijk de onderstaande informatie voor tips en ideeën om een ​​huis effectief te isoleren.

Wat zijn de belangrijkste delen om te isoleren in een huis?

Om de vele voordelen van isolatie te ervaren, wordt er aangeraden aan om alle ruimtes van de woning te isoleren. De belangrijkste te isoleren delen zijn de plekken die in de winter de meeste warmte verliezen en in de zomer de meeste warmte genereren.

De dak- en plafond ruimte welke vaak door middel van steenwolplaten geïsoleerd wordt, is de grootste boosdoener, verantwoordelijk voor maar liefst 30% van het warmteverlies en de winst voor ieder geïsoleerde woning. De volgende delen zijn de buitenmuren die verantwoordelijk zijn voor maximaal 25% van het warmteverlies en -winst, gevolgd door de vloeren met 10%.

Houdt ook rekening met binnenmuur-isolatie en vloerisolatie tussen verdiepingen van een woning met meerdere verdiepingen. Isolatie met behulp van een xps kantplank gaat je helpen jouw huis effectiever te verwarmen en te koelen. Door gespecialiseerde akoestische isolatie te gebruiken, kun je een rustig en uitnodigend binnenklimaat creëren voor het hele gezin.

Vergeet niet de juiste R-waarde te kiezen! De R-waarde is een maat voor de thermische weerstand in een isolatiesoort, dus hoe hoger de R-waarde, hoe groter het isolerende vermogen.

Het huis isoleren tijdens de bouw

Het installeren van isolatie in nieuwbouw is eenvoudig en de meest voor de hand liggende actie. Voordat de vloer wordt gelegd en het pleisterwerk aan de muren of plafonds wordt aangebracht kan de isolatie tussen de houten balken worden geplaatst en op hun plaats worden vastgezet.

Mogelijk moet je een minimaal energielabel voor de nieuwe huis behalen. Dit betekent dat je een minimale R-waarde voor isolatie moet kiezen voor de verschillende delen van jouw woning, afhankelijk van waar je woont en wat je wensen zijn

Een bestaande woning isoleren

Als je bestaande huis niet is geïsoleerd of als het een ouder huis is, kan het installeren van nieuwe isolatie de energie-efficiëntie en het binnencomfort van jouw woning helpen verbeteren.

Het verhogen van de plafond- en vloerisolatie in de bestaande woning kan op elk moment worden gedaan wanneer er voldoende toegang tot deze ruimtes is. Als je al plafondisolatie hebt, is het de moeite waard om de staat ervan te bekijken en te beslissen of je deze moet vervangen of aanvullen voor extra thermische weerstand. Zorg ervoor dat bestaande woningisolatie niet nat, vochtig of beschimmeld is, omdat dit de isolerende werking ervan in gevaar brengt.

Het beste moment om gevelisolatie aan te brengen is tijdens een ingrijpende renovatie. Isolatie moeten worden aangebracht terwijl de spouw in de muur zichtbaar is, voordat het pleisterwerk wordt opgehangen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *