Tips voor het kopen van een nieuwe televisie


Een nieuwe televisie. Vroeg of laat zal ook jij toe zijn aan een nieuwe of andere televisie. Simpelweg omdat net als alle andere elektronica ook een televisie jammer genoeg niet het eeuwige leven heeft. Toch is de aanschaf van een nieuwe televisie complexer dan aanvankelijk gedacht. Binnen enkele drukken op de knop kun je er één online bestellen, maar toch is het verstandig het beeld en ook geluid in het echt te ervaren. Sta jij op het punt een nieuwe televisie aan te schaffen, let dan goed op de volgende punten.

Hoeveel wil je uitgeven

Niet geheel onbelangrijk, want net als een auto, bank of relaxstoel valt en staat alles met je budget. Het is belangrijk dat je voor jezelf, alvorens jij je zoektocht start weet wat je hiervoor wil en vooral kunt uitgeven. Wel is het verstandig dit budget als richtlijn te gebruiken en niet direct als hard eis. Het kan namelijk goed zijn, dan enkele tientjes meer net dat stukje extra geeft waar je toch naar op zoek bent. Dan zal het zonde zijn, dat je hier achteraf spijt van krijgt. De prijs van een televisie is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Waar de prijzen voor een soortgelijke techniek vroeger stukken hoger lagen, kun je nu voor een relatief acceptabel bedrag een prima televisie aanschaffen.

Het gebruik

Naast het budget, is het ook belangrijk dat jij voor jezelf helder hebt waar jij de televisie voor wilt gebruiken. Uiteraard is het eenvoudig te denken dat dit is om je favoriete serie, film of tv-programma te kijken. Heb je kinderen of mag je zelf graag een potje gamen, dan is ook dit iets om rekening mee te houden. Luister je vaak naar muziek of wil jij films beleven alsof je in de bioscoop zit? Let dan ook goed om het geluid wat de televisie te bieden heeft. Zit je vaak alleen voor de televisie of heb je naast een bank ook een sta op stoel in je kamer? Dit is van grote invloed op de keuze van je televisie. Want bij een wat ouder model televisie, kan het voorkomen dat het beeld vanaf de zijkant een stuk minder scherp is, dan wanneer je er recht voor zit.

De afmeting

De televisies van tegenwoordig worden steeds groter en groter. Waar we vroeger voor de welbekende beeldbuis zaten, is dit formaat vandaag de dag voor velen onacceptabel. Zoals je zult begrijpen, is ook de afmeting van je televisie bepalend voor de prijs van je tv. Hoe groter, hoe duurder zal je vaak denken. Toch hoeft dit niet zo te zijn. Wanneer je concessies doet in kwaliteit, dan kan een slag groter qua prijs wel identiek zijn. Om te bepalen wat de ideale grote is, is het van belang dat je exact weet hoe ver jij met je relaxfauteuil van de beeldbuis vandaan zit. Je kunt je namelijk voorstellen, dat wanneer je er met je neus bovenop zit, dit geen ontspannen gevoel geeft.

Handig om rekening mee te houden

Ondanks het feit dat we tegenwoordig bijna alles via onze smart tv doen, kan het zijn dat je bijvoorbeeld je PlayStation, Xbox of andere apparaten wilt aansluiten op je televisie. Het is dan wel zo handig dat de televisie ook beschikt over de juist en ook voldoende HDMI poorten. Een belangrijke tip is dus ook, om vooraf duidelijk in kaart te brengen hoeveel apparaten jij daadwerkelijk op je televisie wilt aansluiten en of de desbetreffende televisie ook deze mogelijkheden biedt. Het is namelijk zonde, dat je er naderhand achter komt dat je televisie wellicht helemaal niet is uitgerust met de juiste of voldoende HDMI poorten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *