Een goede balans tussen werken en privé


Mede door de Coronacrisis hebben we een heel andere kijk op werk gekregen. Enigszins gedwongen kwamen we met zijn allen ineens thuis te werken. Was dit voorheen een privilege voor een beperkte groep. Na de noodzaak gedurende de pandemie lijkt het nu een blijvertje te zijn voor een grote groep mensen. Een groot voordeel is dat je voor een veel betere balans tussen werk en privé kunt zorgen. 

Werk vanuit huis

Nu het erop lijkt thuiswerken structureel wordt voor veel mensen, gaan zij ook nadenken over de faciliteiten die ze hebben. Als je het grootste deel van de werkweek thuiswerkt, is het belangrijk dat je dit in een prettige omgeving kunt doen.

Tropenrooster gedurende de zomermaanden

Werken vanuit huis, kostenbesparend voor de werkgever en meer flexibiliteit en minder reistijd voor de medewerker. Natuurlijk werkt het niet voor iedereen even goed. Het hangt er helemaal vanaf wat voor werk je doet.

Als SEO-specialist houd je jezelf bezig met het schrijven van SEO-vriendelijke teksten voor websites van klanten. Nu zal je je vast afvragen wat dat precies inhoudt. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel in het Nederlands Zoek Machine Optimalisatie. Als iemand een zoekopdracht in Google of Bing doet die betrekking heeft op jouw business, wil je natuurlijk graag dat jouw website of pagina zo hoog mogelijk in de zoek resultaten komt te staan. Dan is de kans het grootst dat deze persoon op jouw site terecht komt en tot de gewenste actie zal overgaan. Hiervoor moet je voor goede en relevante teksten zorgen en de juiste zoektermen gebruiken. Ook linkbuilding, het verkrijgen van goede en relevante links op andere websites, speelt hierbij een belangrijke rol.

Je kunt dit werk prima vanuit huis doen. Ideaal want zo kun je jouw eigen tijd indelen. In de zomermaanden bijvoorbeeld begin je heel vroeg. Met een kop koffie kijk je eerst online het journaal. Ideaal want dit kan gewoon op de laptop en de TV hoeft dus niet aan. 

Daarna begin je met jouw werk. Vaak is dit wel intensief en inspannend. Je moet je gedachten er goed bijhouden. Probeer daarom op het heetst van de dag even te stoppen en ga daarna weer verder. Soms kun je beter werken in de avonden of in het weekend.

Een mobiele airco op de werkkamer is wel lekker. Deze zorgt ervoor dat de temperatuur in de ruimte altijd aangenaam is. Ideaal want zo kan je je gedachten er goed bijhouden en optimaal presteren. Een mobiele airco heeft zo zijn voordelen. Heel handig is dat je hem simpel kunt verplaatsen. Neem er wel altijd een mobiele airco raamafdichting bij. Zo houd je de warme lucht buiten als je de afvoerslang van de airco via het raam naar buiten leidt. 

Goede balans

Op deze manier heb je voor jezelf een perfecte balans tussen werken en privé gevonden. De aard van de werkzaamheden laat dit natuurlijk toe. Het vraagt ook om een grote mate van zelfstandigheid en een goede discipline. Maar laat jouw werk het toe en staat jouw werkgever ervoor open, dan is dit zeker iets om aan te raden. Natuurlijk is het ook van belang dat je wel een band met je collega’s houdt, niet alleen via Teams maar ook live.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *