De beste tips voor het plaatsen van je tv in de woonkamer


Een paar decennia geleden waren tv’s waanzinnig groot. Vroeger waren het grote dozen, die veel ruimte in beslag namen op je gietvloeren. Maar deze dagen zijn voorbij. Tegenwoordig zijn tv’s veel slanker, waardoor we de televisie kunnen integreren in het interieur van onze woonkamer. Nu kun je je flatscreen-tv ophangen, integreren in een grote muur of planken, verbergen achter kasten, in mediakasten, en de lijst gaat maar door! 

Als het erom gaat je tv ergens te plaatsen, zijn alle interieurontwerpers het erover eens dat het vinden van de juiste plek voor je tv geen fluitje van een cent is. Je moet met veel factoren rekening houden, zoals de opstelling van meubels, ramen in de kamer enzovoort. Je televisie gooi je niet zomaar in de hoek van je gietvloeren of in het midden van je zithoek. Laten we eens kijken waar je aan moet denken om je te helpen beslissen waar je je tv in je woonkamer wilt plaatsen.

Afstand

Als het gaat om het vinden van een plek voor je tv, moet je er altijd rekening mee houden dat het op je ooghoogte bevindt. Dat is heel handig terwijl je zit, want je hoeft je ogen en nek niet te belasten door omhoog of omlaag of zelfs diagonaal te kijken. De beste optie is om hem ongeveer 1,5 meter boven de grond te plaatsen. Vermenigvuldig vervolgens de diagonale breedte van het scherm met drie en je krijgt de juiste kijkafstand. 

Stroombron

Zoals je je kunt voorstellen, is het hebben van een stroombron in de buurt van je apparaat super essentieel! Bovendien moet je de juiste regelingen treffen, zodat je je extra’s daar ook kunt plaatsen. Denk hierbij aan je gameconsole of een geluidssysteem.

Centraal punt

Als je wilt dat je televisie het middelpunt van de kamer is, plaats je deze in het midden van de zithoek. Maar voor het geval dat je nog een stuk hebt dat in het oog springt, zoals een raam, hoef je je geen zorgen te maken, dit vormt namelijk geen probleem. Door ze op de juiste manier in te delen, kun je toch beide “brandpunten” in je woonruimte hebben. Een slim idee is om je tv naast een ander belangrijk stuk in je woonkamer te plaatsen. 

Schoorsteenmantel

Je tv op of boven de schoorsteenmantel plaatsen is iets dat de meeste interieurontwerpers zouden afkeuren. Het is te hoog en het kan de inrichting van de kamer vernietigen. Maar als je een van die mensen bent die het niet kan schelen wat de ontwerpers zeggen, dan kun je een flatscreen kopen en deze aan de muur bevestigen, zo neemt het geen ruimte in beslag van je gietvloeren

Verbergen

Als je niet wilt dat je tv een opvallend stuk in je woonruimte is, kun je deze verbergen. Denk erover na om het op een kast met deuren te plaatsen, zodat je ze dicht kunt houden als je het niet gebruikt. Zorg er wel voor dat de kast gaten aan de achterkant heeft waar de bedrading doorheen kan. Bovendien moeten de deuren gemakkelijk te openen en te sluiten zijn zodat je kinderen ze kunnen gebruiken. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *