Beste tv-programma’s over crypto en blockchain in 2022


De crypto, het beleggen in crypto en het geld wat ermee verdient of verstuurd wordt is een ware trend aan het worden op deze wereld waaronder op tv en in films of series. Wat ooit als een gek idee begonnen is, vormt hedendaags een niet te missen onderwerp voor de meeste producers. De film en tv industrie omarmt crypto of alles wat met crypto te maken heeft, met zelfs familie favorieten zoals The Simpsons en The Big Bang Theory die er een paar noemen. Daarom hebben we een lijst samengesteld met de beste tv-programma’s die je in 2022 kunt zien om meer te weten te komen over blockchain en crypto.

Mr. Robot

Deze tv-show is een cultklassieker op zich en wordt consequent geprezen omdat hij de vinger aan de pols houdt op het gebied van huidige trends en thema’s. Mr. Robot volgt het leven van beveiliging ingenieur Elliot Alderson die ’s nachts ook dienst doet als burgerwacht en uiteindelijk wordt gerekruteerd door een mysterieuze ondergrondse hackgroep om de ‘één procent’ neer te halen. Vanaf seizoen 2 van de show worden kijkers overladen met tal van crypto-verhaallijnen, van witwas-programma’s met behulp van cryptocurrencies tot E Corp’s digitale valuta – Ecoin. Er zijn ook veel knipogen naar Bitcoin of cosmos coin.

StartUp

Ondanks de première in 2016, net toen crypto op stoom kwam, stuitte StartUp pas onlangs op nieuw succes (dankzij Netflix). Dit aangrijpende crypto-drama draait om Izzy, een jonge computerkenner achter een nieuwe digitale valuta, de ‘Gen-Coin’ genaamd, die volgens haar beter is dan bitcoin. Maar terwijl ze haar start-up probeert te financieren, wordt ze langzaamaan meegesleurd in de criminele onderwereld van het dark web, gangsters en witwassers, waardoor Izzy voor onmogelijke dilemma’s komt te staan. Dit is een kleine serie die uit slechts drie seizoenen bestaat, waardoor het een gemakkelijk en vermakelijk serie is om te kijken.

Silicon Valley

De favoriete tech-show van iedereen over een stereotype (maar fictieve) Palo Alto-startup – Pied Piper. Silicon Valley bevat verschillende afleveringen over crypto waar raydium coin ook deel van uitmaakt, met name de kijkers kennis laten maken met PiedPiperCoin, de digitale munt die is gemaakt door de hoofdrolspelers van de serie. De show gaat in op de details van de wereld van crypto en activa. HBO wendde zich tot echte crypto-experts om deze serie te ontwikkelen, aangezien showrunners ook inspiratie zochten bij echte blockchain-bedrijven.

Black Mirror

Deze futuristische serie werd ooit gezien als puur sciencefiction materiaal, maar sinds de release in 2021 is het een griezelig nauwkeurig orakel gebleken. Neem Fifteen Million Merits, een aflevering over een dystopische wereld waar de enige beschikbare valuta ‘Merit’ is, virtuele credits die worden verdiend door activiteiten zoals fietsen of het bekijken van advertenties, en die kunnen worden besteed aan diensten en producten. Deze technologie, die kan worden gezien als een voorbeeld van het cryptogeld, bestaat al in bepaalde mate. 

Billions

Deze tv-serie is een verplichte must-see geworden voor de financiële broeders, crypto-enthousiastelingen en degenen die gewoon in het algemeen geïnteresseerd zijn in zaken, financiën en blockchain. Het richt zich op twee zwaargewichten van de Amerikaanse financiële wereld, hedgefonds magnaat Bobby Axelrod en aartsvijand Chuck Roades, aanklager van het zuidelijke district van New York. De show duikt in de shenanigans van de zakenwereld, waarbij hedgefondsen tegen het juridische systeem worden opgezet tijdens een reeks schimmige deals, waarbij seizoen 5 begint met het aanpakken van cryptocurrency-thema’s.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *