Zorgeloos tv kijken in een warm huis


Met de wintermaanden in het vooruitzicht gaan we weer massaal met z’n allen naar binnen. Waar we de zomermaanden heerlijk hebben kunnen genieten in onze tuin en onder de overkapping, is het nu weer tijd om lekker met een dekentje en een kop thee op de bank te gaan zitten om te kunnen kijken naar onze favoriete serie of film. Maar voordat het zover is, is het natuurlijk wel van belang dat je alles gezellig en sfeervol hebt ingericht. Niet alleen dat de televisie goed staat ingesteld, maar ook dat je het lekker warm hebt wanneer je de verwarming aanzet en het ook warm in huis blijft. Om ervoor te zorgen dat jij deze winter niet in de kou komt te zitten, hebben we een aantal tips voor je.

Laat je CV ketel nakijken

Ondanks het feit dat je misschien een CV ketel hebt die net een paar jaar oud is, is het wel verstandig om hier iedere twee jaar even iemand naar te laten kijken. Je kunt je huis namelijk nog zo goed geïsoleerd hebben met bijvoorbeeld glaswol of in combinatie met een pir osb plaat om condens en vocht buiten de deur te houden, maar met een kapotte cv ketel ga je het ook dan niet warm krijgen in huis. Vaak is het een kwestie van achterstallig onderhoud of ouderdom van de CV ketel. Je kunt er daarom maar beter extra voorzichtig mee zijn en beter een keer vaker na laten kijken, dan dat je in de winter een aantal dagen zonder verwarming moet zitten.

Ga voor een dekentje op de bank

Niet alleen scheelt een dekentje je ontzettend veel aan stookkosten in de maand, maar is het ook gewoon extra comfortabel. Je kunt je voorstellen dat het natuurlijk een stuk prettiger is in een comfortabele outfit meten een fleeceplaid, dan wanneer je in een jeans op de bank zit. Gebruik jij je dekentje even niet, dan kun je deze ook nog ter decoratie op je bank gebruiken. Even netjes opbouwen en het staat hartstikke leuk over de leuning van je bank. Zo heb je er niet alleen een praktisch voordeel van, maar geeft het ook direct een decoratieve toevoeging aan je interieur.

Maak vast een lijst met favoriete films en series

Ken je dat, dat je lekker op de bank zit en voornemens bent om een film of serie te gaan kijken, maar je eerst de nodige tijd kwijt  bent aan het vinden van een geschikte serie of film? Dat is natuurlijk zonde van je tijd en totaal onnodig. Zorg er daarom dus ook voor dat je je bijvoorbeeld tijdens verjaardagen en feestjes je oren goed open houdt. Hoe vaak hoor je mensen het namelijk wel niet hebben over een bepaalde film of serie die je echt gezien moet hebben. Door deze gaandeweg te noteren, zul je altijd een lijstje achter de hand hebben waaruit je kunt kiezen op het moment dat je het echt even niet meer weet. Maak hier daarom dus ook zeker gebruik van. Je zult namelijk verbaasd zijn over hoe vaak je geen idee hebt wat je moet gaan kijken