Hoe koop je een goede tv om online te kijken?


De manier waarop we tv kijken is de afgelopen zestig jaar enorm veranderd. De senioren onder ons weten zich het misschien nog te herinneren, dat we met het hele gezin voor de zwart-wit tv zaten te kijken. Met het aanbod van twee zenders waren we toen nog heel tevreden. Tegenwoordig zijn dat honderden zo niet meer dan duizend. Dit maakt de keuze om precies datgene te vinden wat je leuk vindt enorm lastig.

Door de jaren heen is het aanbod wat tot ons komt via de diverse zenders op tv flink toegenomen. Sinds de commerciële zenders op het toneel verschenen is de keuze in de breedte enorm vooruit gegaan. Naast het aanbod van programma’s is ook de keuze uit tv-toestellen bijna niet meer te volgen. Toen er een aanbod in kleuren-tv’s op de markt kwam, stapte het grote publiek massaal over. Dat was eerst een toestel met een grote beeldbuis onder de kap, wat resulteerde in een grote bult aan de achterkant. Ga je nu een tv kopen dan heb je de keuze uit verschillende formaten ledscreens.

Zoektocht

De huidige generatie tv-kijkers stapt nu definitief over naar de smart-tv met genoeg hdmi aansluitingen om verschillende apparaten zoals een playstation of soundbar op aan te sluiten. Het formaat van de tv die we in huis hebben staan wordt ook steeds groter. De tv moet niet alleen slim zijn maar het beeldscherm moet ook zo groot mogelijk zijn. De verschillende formaten worden uitgedrukt in inches gemeten naar de diagonaal van de tv. In veel huiskamers variëren de formaten van 32, 43, 55, of 65 inch tv. Heb je een smart-tv dan kun je niet alleen de populairste films huren maar er ook allerlei apparaten op aansluiten zoals spelcomputers, een soundsysteem voor het beste geluid, of een google chromecast zodat je ook apps kunt activeren. De mogelijkheden met een smart-tv zijn wat dat betreft haast onbeperkt.

Knibble

Wil je weten wat het aanbod van tv’s met een groot scherm is dan ga je waarschijnlijk eerst online zoeken voordat je een winkel in de buurt binnenstapt. Die opdringerige verkoper probeer je in eerste instantie namelijk te ontlopen. Het aanbod wat je via google voorgeschoteld krijgt is nogal overweldigend. Een handige hulp bij je zoektocht naar de beste en meest scherpe aanbieding is Knibble. Op deze site worden maar liefst 281 webshops met elkaar vergeleken. Hoe makkelijk is dat. Deze site gaat je vast een lange zoektocht besparen en bovendien zul je zeker niet teveel geld gaan uitgeven aan de tv van je dromen.

Online Ben je tot de juiste keuze gekomen dan is het verstandig om goed te controleren welke smart functies je tv heeft. Het is tegenwoordig een must dat je online je favoriete films en series kunt kijken op het door jouw gekozen tijdstip. Daarvoor zijn tegenwoordig verschillende aanbieders op de markt met verschillende abonnementsvormen. Er zijn regelmatig aanbiedingen bij de verschillende streamingdiensten. Je kunt denken aan Netflix, Videoland, Amazon Prime Video, Film1, NLZiet, Disney+ of Viaplay. Dit is slechts een kleine greep van aanbieders. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.