De was drogen aan een droogrek of in de droger?


Veel mensen hebben vandaag de dag een droger in huis voor het drogen van hun was. Het scheelt natuurlijk een hoop tijd, omdat je de was niet op hoeft te hangen. Een droger verbruikt over het algemeen echter veel energie, wat in deze tijd zeker niet altijd handig is. Een andere optie is het gebruiken van een fijn droogrek of wasrek. Je zult dan wel je was op moeten hangen om het goed te laten drogen, maar het heeft ook veel voordelen. Die voordelen bespreken we in dit artikel!


Het gebruiken van een droogrek is beter voor het milieu

Aangezien het gebruiken van een droogrek geen energie verbruikt, is het beter voor het milieu dan het gebruik van een droger. Drogers hebben vaak vooral lange droogprogramma’s, waardoor ze al snel veel energie verbruiken. Vandaag de dag zijn er wel drogers op de markt die erg zuinig zijn, maar het is natuurlijk altijd beter om helemaal geen stroom nodig te hebben. Daarnaast zal je kleding sneller verslijten als je het in de droger stopt. Door kleding in de buitenlucht te drogen aan een droogrek, blijft het langer mooi en gaat het dus ook langer mee.


Een droogrek is kostenbesparend


Aangezien je geen energie verbruikt bij het gebruiken van een droogrek, bespaar je er ook een hoop kosten mee. Vooral met de energieprijzen van nu is dat erg gunstig. Een goedkopere oplossing wordt dan natuurlijk erg aantrekkelijk, ook al kost het dan wat meer tijd en werk. Daarnaast liggen de aanschafprijzen van drogers veel hoger dan de prijzen van droogrekken. Als je droger kapot gaat, sta je meteen voor een grote uitgave, of je hem nu laat repareren of een nieuwe koopt. De aanschafprijs van een droogrek ligt een heel stuk lager en zo’n wasrek is vaak ook eenvoudiger te repareren als er iets kapot aan gaat.


Optimaal gebruik maken van je ruimte


Door je was op te hangen aan een droogrek maak je optimaal gebruik van de ruimte die je hebt. Dit is vooral prettig als je maar een beperkte woonruimte hebt, bijvoorbeeld als je in een appartement of op een studentenkamer woont. Een wasrek kun je namelijk aan de muur hangen, waardoor je geen ruimte op de grond hoeft te gebruiken. Een droger moet je op de grond zetten en neemt snel een hoop meer ruimte in. Daarnaast is zo’n apparaat niet heel makkelijk te tillen, dus als je appartement of kamer niet op de begane grond zit is het nog een hele klus om hem naar boven te krijgen. Als je alleen bent en niet veel was hebt, ben je ook met een droogrek zo klaar met ophangen?